Son günlerde sağlık alanında sözde hekim, sağlık çalışanları ve siyasilerin de dahil olduğu organize bir suç şebekesinin varlığı ile ilgili basın açıklamamız.

 

19.10.2024

BASINA VE KAMUOYUNA

Son günlerde sağlık alanında sözde hekim ,sağlık çalışanları ve siyasilerin de dahil olduğu organize bir suç şebekesinin varlığı halkımızın sağlığı açısından endişe verici ve can yakıcı bir durum olarak karşımıza çıkmıştır. Hepimizi dehşete düşüren bu olaylar, sadece bir suç örgütünün işi ve kişisel para kazanma hırsının sonucu asla değildir.

Sağlığın ticarileşmesi ve alınır satılır bir meta haline dönüştürülmesinin, iktidarın ısrarla uyguladığı sağlıkta dönüşüm politikasının sonucudur ve sağlık sisteminin çöküşünün de bariz göstergesidir. Aynı zamanda siyasilerin büyük sorumluluğu bulunan toplumdaki ahlaki çöküşün de bir kanıtıdır. Hastanelerden birinin eski Sağlık Bakanı’na ait olması, bu durumun ciddiyetini artırmaktadır. Ayrıca, kirli para ilişkilerinin insan hayatına kast etmesi, daha fazla para kazanma uğruna bebeklerin ölüme terk edilmesi gibi olaylar, bu sorunun derinliğini gözler önüne sermektedir.

Bizler hekimler olarak bu sürecin çok yakından takipçisi olacağız ve halkın sağlığıyla oynayan kişilerle, politikalarla ve sağlıkta dönüşüm programıyla mücadelemizi sürdüreceğiz. Sorumluların istifa etmek ve hesap vermek yerine göstermelik işlemler yapması da ayrıca düşündürücüdür. Olayın tüm bağlantılarının ortaya çıkarılması, yetkililerin en önemli sorumluluklarından biridir. Sağlık hizmetlerini bilimsel ve etik değerler çerçevesinde yürütmeye özen gösteren meslektaşlarımızın bu tür olumsuz durumlardan etkilenmemesi adına, Sağlık Bakanlığı’nın son derece dikkatli ve titiz bir yaklaşım sergilemesi gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası